Beste Reistijd Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka kan variëren afhankelijk van de regio's die je wilt bezoeken en je persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen heeft Sri Lanka twee belangrijke moessonseizoenen die de reistijd kunnen beïnvloeden:


  1. De zuidwestelijke moesson (Yala): Deze moesson treft de westelijke en zuidelijke kustgebieden van mei tot september. Als je van plan bent om tijdens deze periode de westkust en het zuiden te bezoeken, kun je verwachten dat er regelmatige regenbuien zijn, vooral in de namiddag en avond.

  2. De noordoostelijke moesson (Maha): Deze moesson treft de oostkust van november tot maart. Tijdens deze periode zijn de oostelijke en noordelijke regio's ideaal om te bezoeken, terwijl de westkust en het zuiden droger zijn.

Het hoogseizoen voor Sri Lanka is van november tot einde  maart, wanneer het grootste deel van het land droog en zonnig weer heeft. Dit is vooral ideaal als je van plan bent om populaire bestemmingen zoals Colombo, Kandy, Nuwara Eliya, Sigiriya en de zuidkust te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam en het is een geweldige tijd voor strandvakanties en sightseeing.


Als je wilt surfen, is de oostkust het beste in de maanden april tot september, wanneer de zee kalm is en de golven goed zijn voor surfers.


Houd er rekening mee dat het hoogseizoen (november tot eind maart) ook de drukste en duurste periode kan zijn, dus het is raadzaam om accommodaties en activiteiten van tevoren te boeken. Over het algemeen biedt Sri Lanka echter het hele jaar door unieke en diverse ervaringen, dus je kunt het land op elk moment bezoeken, afhankelijk van je interesses en reisplannen.


Je kan Sri Lanka dus het ganse jaar door bezoeken, wij plannen u strandverblijf in op locaties waar er geen regenval is en waar de zee tijdens uw reisperiode een spiegel is, zodat het eventueel spotten van walvissen of dolfijnen zeer makkeljk gaat.


2 van onze reizen houden zeer goed rekening met het klimaat:


De Mooiste Sri Lanka reis waar uw strandverblijf aan de zuidkust valt
en deze het best te doen is van Novmeber tot einde maart

en

Op Weg naar Trincomalee waar uw strandverblijf aan de oostkust valt
en deze het best te doen is van April tot eind oktober