Negombo Bezienswaardigheden

Negombo is een populaire kustplaats in Sri Lanka, gelegen aan de westkust, niet ver van de internationale luchthaven van Colombo. Het biedt een mix van strandplezier, historische bezienswaardigheden en culturele ervaringen. Hier zijn enkele van de bezienswaardigheden en activiteiten in Negombo:

  1. Negombo-stranden: Ontspan op de prachtige stranden van Negombo, waar je kunt zonnebaden, zwemmen en genieten van de zeebries.

  2. Negombo-lagune: Maak een boottocht op de Negombo-lagune en zie vissers aan het werk, mangroven en diverse vogelsoorten.

  3. Negombo-vismarkt: Bezoek de levendige vismarkt van Negombo, waar je kunt zien hoe vissers hun vangst aan land brengen en de verse vis en zeevruchten kunt proeven.

  4. St. Mary's Church: Deze historische katholieke kerk heeft een indrukwekkende architectuur en is een belangrijk religieus en cultureel monument.

  5. Negombo Dutch Fort: Hoewel slechts enkele overblijfselen van het oorspronkelijke fort over zijn, kun je de locatie bezoeken en de geschiedenis van de Nederlandse koloniale tijd verkennen.

  6. Angurukaramulla-tempel: Deze boeddhistische tempel herbergt een indrukwekkend liggend Boeddha-beeld en kleurrijke muurschilderingen.

  7. Muthurajawela-moerasland: Dit beschermde moerasgebied biedt mogelijkheden voor vogels kijken, boottochten en natuurwandelingen.

  8. Negombo Fisherman's Village: Hier kun je het dagelijkse leven van de lokale vissersgemeenschap observeren en traditionele vissersboten zien.

  9. Duiken en snorkelen: Negombo biedt mogelijkheden voor watersporten zoals duiken en snorkelen, waar je de onderwaterwereld kunt verkennen.

  10. Fietsen: Huur een fiets en verken de stad en de omliggende gebieden op je eigen tempo.

Negombo is ook een handige uitvalsbasis voor reizigers die net in Sri Lanka zijn aangekomen of die vanuit de nabijgelegen luchthaven van Colombo vertrekken. Het is een ontspannen bestemming met een mix van cultuur, natuur en strandplezier, en het is gemakkelijk te bereiken vanuit Colombo.