Kandy Bezienswaardigheden

Kandy is een historische stad in het centrale bergachtige gebied van Sri Lanka en staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, religieuze bezienswaardigheden en prachtige natuurlijke omgeving. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Kandy:

  1. Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa): Deze boeddhistische tempel is een van de belangrijkste religieuze plaatsen in Sri Lanka. Het herbergt de heilige tand van Boeddha en wordt beschouwd als een bedevaartsoord voor boeddhisten. De jaarlijkse Esala Perahera-festival is een spectaculair evenement dat hier plaatsvindt.

  2. Peradeniya Royal Botanic Gardens: Deze prachtige botanische tuinen behoren tot de oudste en meest indrukwekkende ter wereld. Ze herbergen een uitgebreide collectie plantensoorten, waaronder orchideeën, palmbomen en geneeskrachtige planten.

  3. Kandy Lake: Het Kandy-meer (Bogambara Lake) is een pittoresk kunstmatig meer dat grenst aan de Tempel van de Tand. Je kunt er ontspannen wandelen of een boottocht maken.

  4. Peradeniya Paleis: Dit oude paleis in Peradeniya, net buiten Kandy, is een architectonisch meesterwerk en heeft gediend als de residentie van de koningen van Kandy. Tegenwoordig herbergt het een reeks musea en kunsttentoonstellingen.

  5. Gadaladeniya Vihara: Deze oude boeddhistische tempel is beroemd om zijn unieke architectuur en ligt op een heuvel met een prachtig uitzicht op de omgeving.

  6. Lankatilaka Vihara: Nog een historische boeddhistische tempel met indrukwekkende architectuur en muurschilderingen, gelegen in de buurt van Kandy.

  7. Embekka Devalaya: Deze houten tempel staat bekend om zijn prachtig gesneden houten pilaren en ornamenten. Het is een voorbeeld van traditionele Sri Lankaanse houtbewerking.

  8. Cultuurshow: Bezoek een culturele avondshow in Kandy om traditionele Sri Lankaanse dans- en muziekuitvoeringen te ervaren.

  9. Wandelingen in de natuur: De omgeving van Kandy biedt prachtige wandelmogelijkheden, zoals de Knuckles Mountain Range, waar je kunt genieten van schilderachtige uitzichten en avontuurlijke trektochten.

  10. Markten en winkelen: Verken de lokale markten in Kandy om handwerk, souvenirs, kruiden en edelstenen te kopen.

Kandy is niet alleen een cultureel centrum, maar biedt ook prachtige natuurlijke landschappen en activiteiten voor natuurliefhebbers. Het is een van de meest bezochte steden in Sri Lanka en biedt een rijke en gevarieerde reiservaring.