Kitulgala is een prachtige plaats in Sri Lanka, gelegen aan de Kelani-rivier en staat bekend om zijn weelderige groene omgeving en avontuurlijke activiteiten. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Kitulgala:

  1. Witte waterraftritten: Kitulgala is een van de beste plekken in Sri Lanka voor avontuurlijke watersporten, vooral witwaterraften. De Kelani-rivier biedt spannende mogelijkheden voor rafting met verschillende moeilijkheidsgraden, geschikt voor zowel beginners als ervaren rafters.

  2. Canyoning: Deze activiteit omvat het afdalen van watervallen en kloven met behulp van touwen en andere uitrusting. Kitulgala biedt canyoning-ervaringen die je de natuurlijke schoonheid van de omgeving van dichtbij laten zien.

  3. Jungletochten: Verken de weelderige jungle rond Kitulgala tijdens wandeltochten en ontdek de overvloedige flora en fauna, waaronder vogels, vlinders en verschillende plantensoorten.

  4. Belilena-grot: Deze grot is beroemd vanwege de ontdekking van menselijke resten die teruggaan tot meer dan 12.000 jaar geleden. Het is een interessante archeologische site en biedt ook een natuurlijke ondergrondse schoonheid.

  5. Bridge on the River Kwai: Deze brug is beroemd vanwege de gelijknamige film en ligt in de buurt van Kitulgala. Het is historisch significant vanwege zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  6. Avontuurlijke filmlocaties: Kitulgala is gebruikt als locatie voor verschillende avontuurlijke en oorlogsfilms, waaronder "The Bridge on the River Kwai" en "Tarzan the Ape Man." Je kunt de locaties verkennen en de filmgeschiedenis herbeleven.

  7. Overnachten: Er zijn verschillende kampeerlocaties langs de Kelani-rivier waar je kunt genieten van een overnachting in de natuur.

  8. Vogels kijken: Kitulgala biedt uitstekende mogelijkheden voor vogels kijken, met een verscheidenheid aan vogelsoorten die in de omgeving voorkomen.

Kitulgala is een paradijs voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers. De combinatie van prachtige landschappen, avontuurlijke activiteiten en historische interesse maken het tot een unieke bestemming in Sri Lanka.

Kitugala Bezienswaardigheden