Familiereis Sri Lanka 

Colombo
Negombo
Sri Lanka
Aukana
Sigiriya Rots
Minneriya Np
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Polonnaruwa
Pasikudah
Pasikudah
Pasikudah
Tempel Tand Kandy
Pinnawela
Udawatte Kele Kandy
Udawatte Kele kandy
Rafters Retreat Kitulgala
Raften Kitulgala
Abseilen Kitulgala
Kitulgala
Thee plukkers Nuwara Eliya
Ella Gap
Ella Rots
Theevelden Nuwara Eliya
Sri Lanka
Worlds End Horton Plains
Elle Rots
Horton Plains
Ella
Zipline Ella
Zipline Ella adventure
Yala Np
Yala Np

Dag 1: Brussel of Amsterdam naar Sri Lanka

Vandaag vliegt u vanaf Brussel, Amsterdam of  Düsseldorf naar Sri Lanka. Wij adviseren u graag over de beste vluchtopties! 


Dag 2: Colombo - Negombo 

Aankomst op de luchthaven van Colombo, na de oppik van de bagage ontmoet u de chauffeur/gids die zal instaan voor de transfer naar uw eerste hotel. Indien u vroeg land voor 08:00 uur 's morgens raden wij u aan een dagkamer bij te huren, zo kan u toch nog een paar uur bijslapen. De meerprijs voor een dagkamer komt op 30 euro pp.

Op weg naar uw hotel passeert u de kanalen en de vismijn van Negombo, onze chauffeur houdt hier halt en kan u de lokale sfeer opsnuiven en de lokale vismarkt van dichtbij beleven.


Negombo is een van de grootste badplaatsen aan de westkust van Sri Lanka. Het is een levendige plaats met veel restaurants en bars. Negombo ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en palmbomen. In de omgeving groeit er veel kaneel, waardoor het in de koloniale tijd een belangrijke plaats was. In het centrum van Negombo zijn er resten van een oud Nederlands fort te zien en het Hollandse kanaal dat tot het ruim honderd kilometer verderop gelegen Puttalam loopt.
Negombo wordt ook wel “Little Rome” genoemd door de vele kerken en is grotendeels christelijk. Het is van origine een vissersdorp, zelfs nu is de visvangst naast het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Een bezoek aan de vismarkt of een visrestaurant is dan ook de moeite waard. Er liggen veel beach resorts langs het brede zandstrand van Negombo. De zee is, vanwege de vaak hoge golven, niet geschikt voor kinderen. Ook in Negombo kan u veel van de koloniale historie van Sri Lanka zien. Naast de vele kerken en een Nederlands fort, ligt er in Negombo een kanaal gegraven door de Nederlanders voor de specerijenhandel. Bij Negombo ligt ook het grootste moerasgebied van Sri Lanka, het Muthurajawela moeras. In dit gebied leven veel vogels, waaronder reigers, kraanvogel en ijsvogels maar ook waterleguanen, makaken en krokodillen komen er voor.


Dag 3: Negombo - Sigiriya | naar de culturele driehoek

Op weg naar Sigiriya kan u in Dambulla de oudste Boeddhistische rotstempel bezoeken, welke op de lijst van het UNESCO werelderfgoed staat. Bij het bestijgen van de trappen van het grottencomplex wordt u vergezeld door aapjes. De rotstempel van Dambulla telt meer dan honderden Boeddhabeelden. De wanden en plafonds in het complex zijn beschilderd met taferelen uit het leven van Boeddha (sommige fresco's zijn meer dan 2000 jaar oud). Ook vindt u er een 14m grote Boeddha uitgehouwen in de rots.


De Dambulla rotstempel bestaat uit meerdere grotten. De grot Devaraja Viharaya (Tempel van de Heer der Goden) verwijst naar Vishnu, naar verluidt de schepper van de grotten. In de rots ligt een veertien meter lange slapende Boeddha uitgehouwen. De grot Maharaja Viharaya (Tempel van grote Koningen) is de mooiste en grootste, hij is 50 meter lang, 25 meter breed en zeven meter hoog. Het aantal Boeddhabeelden en de mooie schilderingen op de muren en plafonds is indrukwekkend. De derde grot is de Maha Alut Viharaya (Grote Nieuwe Tempel). In de grot ligt een mediterende Boeddha omringd door vijftig andere boeddhabeelden en een negen meter lange liggende Boeddha. In de Pacchima Viharaya (Westelijke Tempel) staan enkele prachtige boeddhabeelden. De Devana Alut Viharaya (Tweede Nieuwe Tempel) heeft een grote liggende Boeddha omringd door vijf kleinere boeddhabeelden. Aan de voet van de Dambulla rotstempel staat de gouden tempel van Dambulla. Deze tempel is opzichtig en modern en vormt een groot contrast met de oude grotten. De dertig meter hoge Boeddha is heel indrukwekkend.Dag 4: Sigiriya | Leeuwenrots beklimmen

Voor het ontbijt nog brengt u een bezoek aan Sigiriya, letterlijk en figuurlijk één van de hoogtepunten van uw reis. Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst en dit is vooral vanwege de befaamde Lion's Rock, een koninklijk paleis gebouwd in de 5e eeuw door koning Kassapa. Dit spectaculaire paleis is gebouwd op de top van een rotsplateau dat 200 meter boven de omliggende jungle uitsteekt. De rots is omringd door een slotgracht en daarbuiten liggen de uitgestrekte tuinen inclusief de bekende watertuinen. De ruïnes van het paleis geven een goed beeld van de overweldigende indruk die het oorspronkelijke paleis gemaakt moet hebben. Bij de ‘poot van de leeuw' begint de trap naar de top van het plateau. Hier ziet u de beroemde fresco's van de koningsmeisjes. Eenmaal boven heeft ueen onvergetelijk uitzicht over de omgeving.


Na deze beklimming heeft u de rest van de dag om lekker te ontspannen en zwemmen bij het zwembad van uw hotel.


Dag 5: Sigiriya - Minneriya Np - Polonnaruwa - Passikudah | safari en fietstocht 

Vandaag kan u deelnemen aan een jeepsafari in het Minneriya National Park, dat naast zijn populatie van meer dan 200 olifanten eveneens bekend staat om zijn herten, reptielen en meer dan 120 verschillenden vogelsoorten, een zeer mooi en aangenaam park. Het 89 vierkante kilometer grote park wordt gekenmerkt door de vele struiken, bossen, moerassen en open vlaktes. Naast olifanten vindt u hier nog veel meer dieren, waarvan de meeste tot bedreigde diersoorten behoren. U vindt er ook apen, krokodillen en luipaarden hoewel de laatste zeer zelden gezien worden.


De beste tijd om hier olifanten te spotten is in het droge seizoen wat loopt van mei tot september. Tegen die tijd is namelijk het meeste water weg en komt er veel gras vrij voor dieren om te grazen. Jaarlijks komen honderden olifanten bijeen bij de Minneriya Tank om zich te wassen en te voeden. Het wordt ook niet voor niets ‘the Gathering’ genoemd. Naast olifanten komen hier ook vogels als ooievaars, reigers en pelikanen en andere dieren. De tank is overigens ontworpen door een monnik, Mahasena. Eén van de dingen die het Minneriya National Park zo speciaal maken is de vele habitatten. Van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken.

De reden dat hier veel olifanten zitten is omdat Minneriya National Park deel uit maakt van een route die de olifanten afleggen tussen Minneriya National Park en Kaudulla en Wasgomuwa National Park. In augustus en september vind u hier de meeste olifanten. Het park is makkelijk te bereiken aangezien het op slechts 10 minuten rijden van Habarana ligt. Het kan zijn dat de gids u voorstelt om het Kaudulla National Park te gaan doen i.p.v. Minneriya. En dit omdat het een gelijkaardig park is, pas geopend in 2002, maar met minder toeristen.

Nadien kan u de antieke Koningsstad van Polonnaruwa bezoeken. Deze 11de eeuwse stad met z'n reuzegrote dagoba's, tempels en paleizenruïnes straalt een mysterieuze sfeer uit. Het is beroemd om zijn vele waterreservoirs, waarvan de grootste, de Parakrama Samudra, groter is dan de haven van Colombo. Verdere attracties zijn de Royal Citadel, the Kumara Pokuna, the Royal Pavilion, the Vatadage Relic House en het Gal Vihara, met zijn 3 Boeddhabeelden een geliefd onderwerp voor fotografen. Voor zij die wensen kunnen deze site ook per fiets ontdekken.


Polonnaruwa is een historische stad die op werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Polonnaruwa is bijna 1000 jaar oud en alle gebouwen zijn nog in zeer goede staat in tegenstelling tot Anuradhapura, dus dit maakt de stad extra bijzonder. Polonnaruwa bestaat eigenlijk uit 3 delen: de Quadrangle (een groot rechthoekig terras), de oude citadel en de noordelijke monumenten. In de citadel zijn nog overblijfselen van het koninklijk paleis, de audiëntiezaal en het mooie koningsbad. De meeste ruines staan in de Quadrangle. Hier bevindt zich ook het Gal Pota (stenen boek), een liggende steen van 25 ton en met afmetingen van 8,25 x 1,37 m met de uitvoerigste inscriptie van Sri Lanka over de daden van koning Nissanka Malla. De Vatadage is de mooiste en best bewaard gebleven tempel met een bijzonder fijne structuur. De Rankot Vehera is met een hoogte van zestig meter en een basisomvang van twintig meter de grootste stoepa van Polonnaruwa en de op drie na grootste stoepa van Sri Lanka. De tempel Lankatillaka Vihara is een van de mooiste boeddhistische heiligdommen van Azië uit de 12e eeuw. Slechts weinig reizigers bezoeken deze tempel, dus de serene sfeer maakt het extra bijzonder om de tempel te bezoeken. De Gal Vihara rotstempel is een van de bekendste tempels van Polonnaruwa. De tempel heeft vier enorme uit de granieten rots gehouwen boeddhabeelden.


Dag 6 - 7: Passikudah | strand

Pasikudah,is een populaire kustplaats in het oosten van Sri Lanka. Het staat bekend om zijn prachtige stranden en kalme, ondiepe wateren, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel zwemmers als snorkelaars. Hier zijn enkele kenmerken van Pasikudah:

 1. Stranden: De kilometerslange gouden zandstranden van Pasikudah zijn perfect om te ontspannen, zonnebaden en watersporten.

 2. Snorkelen: Vanwege de ondiepe wateren en het heldere water is Pasikudah een uitstekende plek om te snorkelen en de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen.

 3. Duiken: In de omgeving zijn duikplekken met prachtige koraalriffen en verschillende vissoorten. Het is een geweldige plek voor duikers van alle niveaus.

 4. Watersporten: Je kunt hier ook activiteiten beoefenen zoals kajakken, windsurfen en jetskiën.

 5. Culturele bezienswaardigheden: In de buurt van Pasikudah vind je historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Kalkudah- en Batticaloa-lagunes, die bekend staan om hun vogelpopulatie, evenals enkele boeddhistische tempels en oude ruïnes.

 6. Accommodaties en restaurants: Pasikudah biedt een scala aan accommodaties, van luxe resorts tot budgetvriendelijke opties, en er zijn ook tal van restaurants waar je van heerlijke zeevruchten en lokale gerechten kunt genieten.

 7. Rustige sfeer: Pasikudah staat bekend om zijn ontspannen en vredige sfeer, ideaal voor reizigers die willen ontsnappen aan de drukte en willen genieten van een idyllische strandvakantie.

Pasikudah is een prachtige bestemming voor strandliefhebbers en watersporters, vooral vanwege zijn kalme en veilige wateren.


Dag 8: Passikudah - Kandy | de bergen in

Kandy is een van de meest iconische steden in Sri Lanka en staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultuur en prachtige natuurlijke omgeving. Hier zijn enkele hoogtepunten van Kandy:

 1. Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa): Dit is een van de meest heilige boeddhistische tempels in Sri Lanka en herbergt een tandreliek van Boeddha. De tempel is prachtig gelegen aan het Kandy-meer en is een belangrijke bedevaartsoord en toeristische attractie.

 2. Kandy-meer (Kandy Lake): Dit kunstmatige meer, aangelegd in 1807, biedt een schilderachtige omgeving om te wandelen en te ontspannen. Je kunt ook genieten van een boottocht over het meer.

 3. Peradeniya Royal Botanical Gardens: Deze botanische tuinen zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en tuiniers. Je kunt er een grote verscheidenheid aan planten, bomen en bloemen bewonderen, evenals een beroemde laan met koninklijke palmbomen.

 4. Kandy Cultural Show: Bezoek een culturele show in Kandy om traditionele Sri Lankaanse muziek, dans en kunst te ervaren.

 5. Bahiravokanda Vihara Boeddha Standbeeld: Dit indrukwekkende Boeddhabeeld torent hoog boven Kandy uit en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

 6. Udawattakele Forest Reserve: Dit is een beschermde regenwoudomgeving die een ideale plek is voor natuurwandelingen en vogels kijken.

 7. Temple of the Gadaladenia: Deze historische tempel staat bekend om zijn architectuur en bevindt zich in de buurt van Kandy.

 8. Ambakke Devalaya: Deze houten tempel staat bekend om zijn uitgebreide houtsnijwerk en wordt beschouwd als een meesterwerk van de Kandyan-architectuur.


Dag 9: Kandy | tempels, tuinen en de markt

Vandaag kan u een bezoek brengen aan het populaire olifantenweeshuis van Pinnawela waar de babyolifantjes met de papfles worden grootgebracht. Het Pinnawela Elephant Orphanage is een olifantenweeshuis waar gehandicapte of verstoten baby olifantjes worden opgevangen. Hier worden ook olifanten gefokt. De olifanten kunnen vrij leven op een land van 10 hectare. Er is voldoende tijd om mooie foto's te nemen tijdens het voederen of het baden, een echte must do. Op dit moment leven er rond de 80 olifanten in het olifantenweeshuis. 2 keer per dag worden de olifanten gewassen in de Ma Oya rivier. De olifanten hebben een dagelijks programma:

08:30 – Het olifantenweeshuis is open voor bezoekers
09:15 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed
10:00 – De kudde wordt naar de rivier gebracht om te baden
12:00 – De kudde wordt weer terug gebracht
13:15 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed
14:00 – De kudde wordt naar de rivier gebracht om te baden
16:00 – De kudde wordt weer terug gebracht
17:00 – De baby olifantjes worden met de fles gevoed
18:00 – Het olifantenweeshuis is gesloten voor bezoekers


Voor u Kandy opnieuw binnenrijdt kan u een bezoek brengen aan de mooie Royal Botanical Garden (ook wel Peradeniya Botanical Garden genoemd) dit is de grootste botanische tuin in Sri Lanka. In het park van 60hectare vindt u meer dan 4.000 verschillende plantensoorten, waaronder lianen, bamboe, lantaarnplanten, pandanus bomen en palmbomen. Daarnaast is er een orchideeënhuis en een kruidentuin met o.a. vanille, pepers en kardemom. In het park leven veel vleerhonden, vlinders en vogels.

‘s Middags keert u terug naar Kandy en kan u het Koninklijk paleis gaan bezoeken. Langs de Tempel van de Tand liggen de oude gebouwen van het vroegere paleis van Kandy. Onder deze gebouwen ziet u onder andere het koninklijk paleis, vertrekken van de koningin, de raadzaal en de wapenkamer. Een aantal van deze gebouwen zijn nu in gebruik als musea over het Kandy tijdperk. De raadzaal, gebouwd in 1784 is een uniek voorbeeld van de houten architectuur uit die periode.


Net achter de Tempel van de Tand ligt het Udawattekele Bird Sanctuary, dat u kan gaan bezoeken. Ondanks dat het reservaat in de stad ligt, zitten hier veel dieren. U kan hier 80 verschillende soorten vogels spotten, waaronder de bruinkapjungletimalia, de smaragdparkiet en de jungle-dwergijsvogel. Daarnaast leven er ook veel apen, zoals de Ceylonkroonaap, de witbaarlangoer en de grijze langoer.


Dag 10: Kandy - Kitulgala | slapen in de jungle

U reist vandaag verder van de grote stad naar een verborgen plek in het regenwoud, Kitulgala. U kan hier vandaag nog verschillende activiteiten ondernemen als raften, abseilen, canyoning of mountainbiken. Maar het is ook tevens de filmlocatie van de bekende film Bridge On The River Kwai.


De reis van Negombo naar Kitulgala in Sri Lanka biedt een prachtig landschap en verschillende interessante bezienswaardigheden onderweg. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je kunt tegenkomen:

 1. Rijstvelden: Onderweg zul je uitgestrekte rijstvelden zien die typerend zijn voor het landschap in Sri Lanka. Deze velden vormen een belangrijk onderdeel van de agrarische cultuur van het land.

 2. Tropische vegetatie: Je reist door weelderige tropische regenwouden, wat een indrukwekkend en groen landschap oplevert. Je kunt genieten van de weelderige vegetatie en de overvloed aan exotische planten en bomen.

 3. Traditionele dorpen: Onderweg kom je waarschijnlijk door enkele charmante Sri Lankaanse dorpjes. Deze dorpen bieden een glimp van het dagelijkse leven in het land en kunnen een geweldige gelegenheid zijn om de lokale cultuur te ervaren.

 4. Mahaweli-rivier: Je kunt langs de prachtige Mahaweli-rivier komen, die de langste rivier van Sri Lanka is. Het biedt een schilderachtig uitzicht en is soms ideaal voor activiteiten zoals raften.

 5. Watervallen: Sri Lanka staat bekend om zijn schilderachtige watervallen, en je zou enkele watervallen kunnen tegenkomen op je route, afhankelijk van de specifieke weg die je neemt.

 6. Avontuurlijke activiteiten: Kitulgala is beroemd om avontuurlijke activiteiten zoals wildwaterraften op de Kelani-rivier. Onderweg kun je misschien advertenties zien voor deze opwindende ervaringen.

 7. Vogels en dieren: Het gebied heeft ook een divers ecosysteem en je kunt onderweg mogelijk verschillende vogelsoorten en andere dieren tegenkomen.


Dag 11: Kitulgala | raften op de rivier

Vandaag is een spannende dag want u kan gaan raften op de wilde rivier die hier stroomt. Houd u goed vast, want het kan er ruw aan toe gaan, zeker wanneer er net ervoor wat neerslag gevallen is dan is de stroming beter en sneller.


Kitulgala, gelegen in Sri Lanka, is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen en ervaren in Kitulgala:

 1. Wildwaterraften: Kitulgala staat bekend om zijn avontuurlijke mogelijkheden, en wildwaterraften op de Kelani-rivier is een van de populairste activiteiten. Er zijn verschillende niveaus van rafting beschikbaar, dus zowel beginners als ervaren rafters kunnen deelnemen.

 2. Jungle Trekking: Verken de omliggende regenwouden van Kitulgala met begeleide jungletochten. Dit geeft je de kans om de overvloedige flora en fauna van het gebied te bewonderen.

 3. Abseilen en canyoning: Voor degenen die op zoek zijn naar meer avontuur, biedt Kitulgala mogelijkheden voor abseilen en canyoning in de omliggende ravijnen en watervallen.

 4. Vogels spotten: Het gebied rond Kitulgala staat bekend om zijn biodiversiteit en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ga op pad met een verrekijker om zeldzame vogels te spotten.

 5. Fietsen: Huur een fiets en verken de pittoreske omgeving van Kitulgala op twee wielen. Je kunt door lokale dorpen fietsen en genieten van de schilderachtige uitzichten.

 6. Filmlocatie voor "The Bridge on the River Kwai": Kitulgala was de locatie voor de iconische film "The Bridge on the River Kwai". Bezoek de overblijfselen van de oude brug en leer meer over de geschiedenis en de filmproductie.

 7. Zwemmen en picknicken: Geniet van een ontspannen dag aan de rivier. De Kelani-rivier biedt mogelijkheden om te zwemmen en te picknicken aan de oevers.Dag 12: Kitulgala - Nuwara Eliya | van jungle naar de theevelden

U rijdt van de jungle naar de theevelden rond Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya, gelegen in de heuvels op een hoogte van ongeveer 1.868 meter boven zeeniveau. Het staat bekend als "Klein Engeland" vanwege zijn koloniale architectuur, koele klimaat en prachtige landschappen. Hier zijn enkele hoogtepunten van Nuwara Eliya:

 1. Theeplantages: Nuwara Eliya is omgeven door uitgestrekte theeplantages die behoren tot de hoogstgelegen theeplantages in Sri Lanka. Je kunt een bezoek brengen aan theeplantages, theefabrieken en zelfs een kopje vers geplukte Ceylon-thee proeven.

 2. Horton Plains National Park: Dit nabijgelegen nationale park biedt prachtige natuurlijke schoonheid, waaronder de beroemde World's End-klif, Baker's Falls en uitgestrekte graslanden waar je wilde dieren kunt spotten.

 3. Victoria Park: Dit park is een populaire plek voor wandelingen en biedt de mogelijkheid om vogels te spotten. Het heeft ook kleurrijke bloementuinen.

 4. Gregory Lake: Een schilderachtig kunstmatig meer waar je kunt genieten van boottochten, vissen en picknicken in de omliggende parken.

 5. St. Clair's Falls: Een van de meest indrukwekkende watervallen in de omgeving, bereikbaar via een korte rit vanuit Nuwara Eliya.

 6. Golf: Nuwara Eliya heeft een van de oudste golfbanen van Sri Lanka, de Nuwara Eliya Golf Club, waar je kunt golfen in een prachtige omgeving.

 7. Hakgala Botanische Tuinen: Deze botanische tuinen bevatten een verscheidenheid aan planten en bloemen en zijn een aangename plek voor een wandeling.

Nuwara Eliya is een populaire bestemming voor zowel binnenlandse als internationale toeristen vanwege zijn aangename klimaat, prachtige landschappen en culturele bezienswaardigheden. 


Dag 13: Nuwara Eliya | Worlds End, watervallen en theevelden

Deze morgen rond 06:00 uur kan u deelnemen aan de excursie naar het hoger gelegen Horton Plains National Park.


Omgeven door groene vegetatie, tropische nevelwouden en een rijke diversiteit aan flora en fauna; maak kennis met Horton Plains National Park.

Het klinkt als muziek in de oren voor de echte natuurliefhebber. Een bezoek aan één van Sri Lanka’s mooiste natuurparken mag tijdens je rondreis door Sri Lanka dan ook niet ontbreken. Horton Plains National Park leent zich uitstekend voor een actieve hike naar het einde van de wereld, op een hoogte van ongeveer 2.100 meter boven zeeniveauen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Er leven 24 verschillende zoogdieren (waaronder paardherten, makaken, roestkatten en luipaarden), 9 soorten reptielen en 87 vogelsoorten. Er zijn vier vogelsoorten die enkel in Horton Plains National Park voorkomen: de blauwe kitta, de ceylonvliegenvanger, de ceylonese brilvanger en de Sri Lanka houtduif. Per jeep wordt u er naartoe gebracht en maakt er een uitgebreide wandeling. De wandelroute voert u naar World's End, gelegen in het zuiden van Horton Plains. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870m, dit geeft een fantastisch uitzicht. Vlakbij World’s End, op ca. 800m, ligt Mini World’s End, de afgrond is hier “slechts” 270m diep. De route komt ook langs een mooie waterval.


U geniet vandaag van een dag tussen de theevelden. U kan een bezoek brengen aan de theefabriek, gaan zwemmen bij de watervallen van Ramboda of u zichzelf trakteren op een heerlijke massage.


Dag 14: Nuwara Eliya - Ella | met de trein

Vanuit Nuwara Eliya reist u per trein naar Ella, tijdens deze tocht doorkruist u de prachtige theeplantages, watervallen en heuvelachtige landschappen. Dit één van de mooiste treinreizen ter wereld! De treinreis duurt zo'n 4 uur, maar is het dubbel en dik waard! 


Dag 15: Ella | hiken, watervallen en ziplinen

Vrije dag.

Ella is een pittoresk bergstadje in Sri Lanka dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en tal van activiteiten voor reizigers. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Ella:

 1. Little Adam's Peak: Dit is een populaire trektocht en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en theeplantages. Het is een relatief gemakkelijke wandeling en een geweldige plek om de zonsopgang te bekijken.

 2. Ella Rock: Een andere populaire trektocht is naar Ella Rock. Het is een meer uitdagende wandeling dan Little Adam's Peak, maar het uitzicht vanaf de top is spectaculair.

 3. Demodara Nine Arch Bridge: Deze iconische spoorbrug is een architectonisch meesterwerk en biedt een schilderachtige omgeving voor fotografie. Je kunt de treinen zien passeren terwijl je geniet van het uitzicht.

 4. Ravana Falls: Deze prachtige waterval is genoemd naar de mythische koning Ravana en is een populaire plek om te zwemmen en te ontspannen.

 5. Ella Spice Garden: Bezoek een lokale specerijentuin om meer te leren over de kruiden en specerijen die in de Sri Lankaanse keuken worden gebruikt.

 6. Ella Gap: Dit natuurlijke uitkijkpunt biedt een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de vallei en de bergen rondom Ella.

 7. Ella Jungle & Adventure: Voor avontuurlijke reizigers zijn er activiteiten zoals zip-lining, klimmen en canyoning beschikbaar.

 8. Rawana Ella Cave: Volgens de legende was dit de grot waar koning Ravana Sita, de vrouw van Lord Rama, gevangen hield. Je kunt de grot bezoeken en de geschiedenis horen.

 9. Ella Spice Garden & Cooking Class: Leer de kunst van de Sri Lankaanse keuken tijdens een kookcursus in Ella Spice Garden.

 10. Trekking en wandelen: Ella is de ideale uitvalsbasis voor wandeltochten door de omliggende heuvels en theevelden, met mogelijkheden voor langere trekkingen zoals de Ella naar Kandy-trektocht.


Dag 16: Ella - Yala | naar de wilde dieren

Het Yala National Park is het 2de grootste en meest bezochte natuurreservaat van Sri Lanka. In het Yala Np is een safari per jeep of landrover onvergetelijk. In Yala Np vindt u de grootste concentratie van luipaarden ter wereld. Er zijn 44 verschillende zoogdieren, waaronder olifanten, jakhalzen, waterbuffels, lippenberen, makaken, krokodillen, viskatten en honderden soorten vogels. In het Yala Np tref je vooral lage begroeiing aan en overal zijn kleine drinkpoeltjes waar dieren zich verzamelen, dus u kan er makkelijk dieren spotten. De rode zandwegen met op de achtergrond grijze rotsen en groene begroeiing vormen een mooi decor. Een bezoek aan het Yala Np is dan ook een must.

In het park kan u nog deelnemen aan een middag of avondsafari, of gewoon relaxen aan het zwembad van uw lodge.


Dag 17: Yala | olifanten opsporen - Uitblazen aan het strand

Deze morgen kan u deelnemen aan een mooie spannende wildlife safari opzoek naar de zwarte lipbeer en het luipaard.

Yala National Park,  is het op één na grootste nationale park in Sri Lanka en is gelegen in het zuidoosten van het land. Het park staat bekend om zijn overvloedige wilde dieren en weelderige landschappen en is een van de populairste bestemmingen voor safaritochten in Sri Lanka. Hier zijn enkele hoogtepunten van Yala National Park:

 1. Wilde dieren spotten: Yala staat bekend om zijn gevarieerde dieren in het wild, waaronder de iconische Sri Lankaanse luipaard, Aziatische olifanten, lippenberen, krokodillen, verschillende hertensoorten, jakhalzen en talrijke vogelsoorten. Het is een geweldige plek voor safari's en wilde dieren observatie.

 2. Blokken: Yala is verdeeld in verschillende blokken, waarvan Block I en Block II toegankelijk zijn voor toeristen. Elk blok heeft zijn eigen unieke kenmerken en landschappen.

 3. Rondleidingen en safari's: Bezoekers kunnen safari's maken in open jeeps onder begeleiding van ervaren gidsen om wilde dieren te spotten en te genieten van de natuurlijke pracht van het park.

 4. Vogels kijken: Yala is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 200 vogelsoorten, waaronder ooievaars, ijsvogels, arenden, en vele andere.

 5. Strand van Patanangala: Dit prachtige strand ligt in de buurt van Yala en biedt een pittoreske kustlijn en een ideale plek om te ontspannen na een safaritocht.


Deze middag rijden we via de mooie palmenstranden door naar Galle, waar jujllie een bezoek aan brengen. We passeren de steltvissers in Willigama en de schildpadboerderij in Kosgala


Dag 18: Hikkaduwa  - Negombo - Brussel of Amsterdam

Na het ontbijt zet u de reis verder naar de Negombo, waar u later op de dag uw vlucht terug heeft naar huis.

Einde van een mooie reis in Sri Lanka.


Dag 19: Aankomst thuis

Inbegrepen:

 • Engelsprekende privé gids met wagen met aircondintioning
 • 24/7 bijstand in uw eigen taal 
 • Gepersonaliseerde roadbook in het Nederlands
 • Privé gids gedurende gans de reis
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels met ontbijt
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Een onvergetelijke reis voor het hele gezin!
 • Negombo city tour
 • Kandy city tour
 • Tea factory and plantation
 • Nine arch bridge
 • Little Adams peak
 • Rawana waterdall
 • Galle fort

Exclusief:

 • Internationale vluchten incl ruim en handbagage
 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden:
 • Pinnawala elephant orphanage - usd 10 pp
 • Sigiriya rock fortress -usd 30 pp
 • Polonnaruwa old city - usd 25 pp
 • Anuradhapura old city - usd 25 pp
 • Dambulla temple - usd 10 pp
 • Hiriwaduna local village - usd 10 pp
 • Minneriya / Kaudualla jeep safari - usd 50 pp
 • Snorkeling Pasikudah 
 • Whale/Dolphin watching Pasikudah or Mirissa - usd 50 pp
 • Kandy temple - usd 10
 • Kandyan dance - usd 10
 • Horton plains national park - usd 50 pp
 • Yala Jeep safari - usd 50 pp
 • Udawalawe jeep safari - usd 50 pp
 • Raften Kitulgala
 • Treinticket Nuwara Eliya - Ella in 1ste klasse