Sri Lanka Natuurrondreis 18d
(afreizen tussen november en maart)

galle
negombo
raften kitulgala
kitulgala
abseilen kitulgala
kitulgala
rafters retreat
kitulgala
rawana waterval
ella nine arch bridge
theevelden
thee plukkers
horton plains
worlds end horton plains
ella
nuawara eliya
ella rock
ella gap
ella rock
yala luipaard
yala olifant
yala zwarte lipbeer
yala np
yala np
sinhara rainforest
tangalle
sinharaja rainforest
galle fort
negombo vismarkt
negombo kanalen
colombo

DAG 1: Brussel / Amsterdam / Dusseldorf / Parijs - Colombo

Vertrek in de voor u best geschikte luchthaven voor uw vlucht naar Colombo. Sri Lanka direct heeft goede vluchttarieven met Qatar, Emirates, Etihad en Sri Lanka Airlines.


DAG 2: COLOMBO – NEGOMBO (D)

Aankomst op de luchthaven van Colombo, na de oppik van de bagage ontmoet u de chauffeur/gids die zal instaan voor de transfer naar uw eerste hotel. Indien u vroeg land voor 08:00 uur 's morgens raden wij u aan een dagkamer bij te huren, zo kan u toch nog een paar uur bijslapen. De meerprijs voor een dagkamer komt op 30 euro pp.

Op weg naar uw hotel passeert u de kanalen en de vismijn van Negombo, onze chauffeur houdt hier halt en kan u de lokale sfeer opsnuiven en de lokale vismarkt van dichtbij beleven.
Negombo is een van de grootste badplaatsen aan de westkust van Sri Lanka. Het is een levendige plaats met veel restaurants en bars. Negombo ligt in een lagune met uitgestrekte mangrovebossen en palmbomen. In de omgeving groeit er veel kaneel, waardoor het in de koloniale tijd een belangrijke plaats was. In het centrum van Negombo zijn er resten van een oud Nederlands fort te zien en het Hollandse kanaal dat tot het ruim honderd kilometer verderop gelegen Puttalam loopt.
Negombo wordt ook wel “Little Rome” genoemd door de vele kerken en is grotendeels christelijk. Het is van origine een vissersdorp, zelfs nu is de visvangst naast het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Een bezoek aan de vismarkt of een visrestaurant is dan ook de moeite waard. Er liggen veel beach resorts langs het brede zandstrand van Negombo. De zee is, vanwege de vaak hoge golven, niet geschikt voor kinderen. Ook in Negombo kan u veel van de koloniale historie van Sri Lanka zien. Naast de vele kerken en een Nederlands fort, ligt er in Negombo een kanaal gegraven door de Nederlanders voor de specerijenhandel. Bij Negombo ligt ook het grootste moerasgebied van Sri Lanka, het Muthurajawela moeras. In dit gebied leven veel vogels, waaronder reigers, kraanvogel en ijsvogels maar ook waterleguanen, makaken en krokodillen komen er voor.


DAG 3: NEGOMBO - KITUGALA (O-D)

U reist vandaag verder van de grote stad naar een verborgen plek in het regenwoud, Kitulgala.  U kan hier vandaag nog verschillende activiteiten ondernemen als raften, abseilen, canyoning of mountainbiken. Maar het is ook tevens de filmlocatie van de bekende film Bridge On The River Kwai.


De reis van Negombo naar Kitulgala in Sri Lanka biedt een prachtig landschap en verschillende interessante bezienswaardigheden onderweg. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je kunt tegenkomen:

 1. Rijstvelden: Onderweg zul je uitgestrekte rijstvelden zien die typerend zijn voor het landschap in Sri Lanka. Deze velden vormen een belangrijk onderdeel van de agrarische cultuur van het land.

 2. Tropische vegetatie: Je reist door weelderige tropische regenwouden, wat een indrukwekkend en groen landschap oplevert. Je kunt genieten van de weelderige vegetatie en de overvloed aan exotische planten en bomen.

 3. Traditionele dorpen: Onderweg kom je waarschijnlijk door enkele charmante Sri Lankaanse dorpjes. Deze dorpen bieden een glimp van het dagelijkse leven in het land en kunnen een geweldige gelegenheid zijn om de lokale cultuur te ervaren.

 4. Mahaweli-rivier: Je kunt langs de prachtige Mahaweli-rivier komen, die de langste rivier van Sri Lanka is. Het biedt een schilderachtig uitzicht en is soms ideaal voor activiteiten zoals raften.

 5. Watervallen: Sri Lanka staat bekend om zijn schilderachtige watervallen, en je zou enkele watervallen kunnen tegenkomen op je route, afhankelijk van de specifieke weg die je neemt.

 6. Avontuurlijke activiteiten: Kitulgala is beroemd om avontuurlijke activiteiten zoals wildwaterraften op de Kelani-rivier. Onderweg kun je misschien advertenties zien voor deze opwindende ervaringen.

 7. Vogels en dieren: Het gebied heeft ook een divers ecosysteem en je kunt onderweg mogelijk verschillende vogelsoorten en andere dieren tegenkomen.

Hotel Royal River Resort


DAG 4: KITUGALA (O-D)

Vrije dag. Kitulgala, gelegen in Sri Lanka, is een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers en avontuurzoekers. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen en ervaren in Kitulgala:

 1. Wildwaterraften: Kitulgala staat bekend om zijn avontuurlijke mogelijkheden, en wildwaterraften op de Kelani-rivier is een van de populairste activiteiten. Er zijn verschillende niveaus van rafting beschikbaar, dus zowel beginners als ervaren rafters kunnen deelnemen.

 2. Jungle Trekking: Verken de omliggende regenwouden van Kitulgala met begeleide jungletochten. Dit geeft je de kans om de overvloedige flora en fauna van het gebied te bewonderen.

 3. Abseilen en canyoning: Voor degenen die op zoek zijn naar meer avontuur, biedt Kitulgala mogelijkheden voor abseilen en canyoning in de omliggende ravijnen en watervallen.

 4. Vogels spotten: Het gebied rond Kitulgala staat bekend om zijn biodiversiteit en is een paradijs voor vogelliefhebbers. Ga op pad met een verrekijker om zeldzame vogels te spotten.

 5. Fietsen: Huur een fiets en verken de pittoreske omgeving van Kitulgala op twee wielen. Je kunt door lokale dorpen fietsen en genieten van de schilderachtige uitzichten.

 6. Filmlocatie voor "The Bridge on the River Kwai": Kitulgala was de locatie voor de iconische film "The Bridge on the River Kwai". Bezoek de overblijfselen van de oude brug en leer meer over de geschiedenis en de filmproductie.

 7. Zwemmen en picknicken: Geniet van een ontspannen dag aan de rivier. De Kelani-rivier biedt mogelijkheden om te zwemmen en te picknicken aan de oevers.

 8. Bezoek aan de Kelani Valley Forest Reserve: Dit nabijgelegen natuurreservaat is een geweldige plek om te genieten van de ongerepte natuur en te genieten van wandelingen en dieren in het wild.

Kitulgala biedt een breed scala aan buitenactiviteiten en is een ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. Vergeet niet om vooraf activiteiten te plannen en begeleide tours te boeken om het meeste uit je verblijf te halen.


DAG 5: KITUGALA - ADAMS PEAK Beklimming - NUWARA ELIYA (O-D)

Vroeg in de ochtend maakt u u klaar voor de beklimming van  Adam's Peak, ook wel bekend als Sri Pada, een beroemde en heilige pelgrimstocht in Sri Lanka. 

Locatie: Adam's Peak bevindt zich in het centrale bergachtige gebied van Sri Lanka, in de buurt van de stad Nuwara Eliya.

Betekenis: De top van Adam's Peak wordt beschouwd als een heilige plaats door verschillende religies, waaronder het boeddhisme, het hindoeïsme, het christendom en de islam. Het is vooral bekend om de voetafdruk op de top, die volgens de overlevering de afdruk van Boeddha, de god Shiva of de profeet Adam kan vertegenwoordigen, afhankelijk van de religieuze overtuiging.

Beklimmingstijd: Pelgrims beginnen meestal 's nachts aan hun beklimming om de zonsopgang op de top te zien. Het klimseizoen varieert, maar meestal is het van december tot mei, wanneer het weer het meest geschikt is.

Klimroute: Er zijn verschillende routes om de top van Adam's Peak te bereiken, maar de meest populaire en traditionele route is vanuit het stadje Dalhousie. De klim bestaat uit ongeveer 5.500 treden die leiden naar de top van de berg.

De voetafdruk: Op de top van Adam's Peak bevindt zich een heilige rots met een diepe uitholling die wordt beschouwd als de voetafdruk van de religieuze figuur die men aanbidt. Pelgrims betreden de rots en bidden bij de voetafdruk voordat ze de zonsopgang bewonderen.

Spirituele ervaring: De beklimming van Adam's Peak is voor veel mensen een spirituele ervaring en wordt vaak gedaan als een daad van toewijding, inkeer of als onderdeel van een religieuze pelgrimstocht.

Zonsopgang: De beloning voor de beklimming is een spectaculaire zonsopgang die de omliggende bergen en valleien verlicht. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en maakt de inspanning de moeite waard.


Uw gids voert u  van Kitulgala naar Nuwara Eliya in,  een prachtige reis door het centrale bergachtige gebied van het eiland. Hier zijn enkele van de hoogtepunten en dingen die je kunt zien en ervaren onderweg:

 1. Theeplantages: Terwijl je de bergen in het binnenland nadert, kom je door uitgestrekte theeplantages die dit deel van Sri Lanka kenmerken. Je kunt stoppen bij een van de theeplantages voor een rondleiding om het proces van theeplukken en -verwerking te leren kennen.

 2. Watervallen: De regio heeft verschillende prachtige watervallen, en sommige kunnen zichtbaar zijn vanaf de weg. Dit is vooral het geval tijdens het regenseizoen wanneer de watervallen op hun mooist zijn.

 3. Stuwmeren en reservoirs: Je kunt enkele schilderachtige stuwmeren en reservoirs tegenkomen, zoals het Castlereagh-reservoir, dat omgeven is door bergen en groen.

 4. Adembenemende uitzichten: De bergachtige route biedt adembenemende uitzichten over de omliggende valleien en bergen. Je zult versteld staan van de schoonheid van het landschap.

 5. Lokale dorpen: Onderweg kom je door schilderachtige dorpjes waar je de lokale cultuur en het dagelijks leven van de mensen kunt ervaren. Dit kan een geweldige gelegenheid zijn om wat lokale gerechten te proberen.

 6. Koudere temperaturen: Naarmate je hoger de bergen in gaat, zal het klimaat kouder worden, vooral 's avonds en 's nachts. Het is verstandig om warme kleding mee te nemen. 

Hotel Grand Hotel.


DAG 6: NUWARA ELIYA (O-D)

Samen met uw gids ontdekt u Nuwara Eliya, ook wel bekend als "Little England" van Sri Lanka vanwege zijn koelere klimaat en koloniale architectuur. Nuwara Eliya is een schilderachtige stad die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid en historische bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Nuwara Eliya:

 1. Victoria Park: Dit prachtige park is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling. Het park herbergt verschillende soorten vogels en is omgeven door kleurrijke bloemperken.

 2. Horton Plains National Park: Niet ver van Nuwara Eliya vind je dit nationale park met prachtige wandelpaden, watervallen en de beroemde World's End, een spectaculaire klif met een adembenemend uitzicht.

 3. Lake Gregory: Dit kunstmatige meer is een pittoreske plek voor boottochten en picknicks. Je kunt ook langs de promenade wandelen en genieten van de serene omgeving.

 4. St. Clair's Waterval en Devon Waterval: Deze twee indrukwekkende watervallen liggen in de buurt van Nuwara Eliya en zijn perfecte plekken om te genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio.

 5. The Hill Club: Dit historische clubhuis biedt een kijkje in het koloniale verleden van Nuwara Eliya. Hoewel het privé is, kun je het gebouw van buiten bewonderen.

 6. Tea Factory Tour: Je kunt een van de vele theeplantages en -fabrieken in de omgeving bezoeken om het proces van theeplukken en -verwerking te zien en heerlijke Ceylon-thee te proeven.

 7. Markt van Nuwara Eliya: De lokale markt is een geweldige plek om verse producten, groenten en fruit te kopen en om de sfeer van het dagelijks leven in de stad te ervaren.


DAG 7: NUWARA ELIYA - HORTON PLAINS - Treinrit naar ELLA (O-D)

Deze morgen rond 06:00 uur kan u deelnemen aan de excursie naar het hoger gelegen Horton Plains National Park.

Omgeven door groene vegetatie, tropische nevelwouden en een rijke diversiteit aan flora en fauna; maak kennis met Horton Plains National Park. Het klinkt als muziek in de oren voor de echte natuurliefhebber. Een bezoek aan één van Sri Lanka’s mooiste natuurparken mag tijdens je rondreis door Sri Lanka dan ook niet ontbreken. Horton Plains National Park leent zich uitstekend voor een actieve hike naar het einde van de wereld, op een hoogte van ongeveer 2.100 meter boven zeeniveauen staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Er leven 24 verschillende zoogdieren (waaronder paardherten, makaken, roestkatten en luipaarden), 9 soorten reptielen en 87 vogelsoorten. Er zijn vier vogelsoorten die enkel in Horton Plains National Park voorkomen: de blauwe kitta, de ceylonvliegenvanger, de ceylonese brilvanger en de Sri Lanka houtduif. Per jeep wordt u er naartoe gebracht en maakt er een uitgebreide wandeling. De wandelroute voert u naar World's End, gelegen in het zuiden van Horton Plains. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870m, dit geeft een fantastisch uitzicht. Vlakbij World’s End, op ca. 800m, ligt Mini World’s End, de afgrond is hier “slechts” 270m diep. De route komt ook langs een mooie waterval.


De treinreis van Nuwara Eliya naar Ella is één van de mooiste van Sri Lanka. De treinreis rijdt door theeplantages, naaldbossen en dorpen. In de omgeving van Ella kunt u prachtig wandelen langs theeplantages, watervallen en over heuvels. Het is heel leuk om een bezoek te brengen aan een theefabriek. Dankzij de hoge ligging is het er heerlijk fris. Ella is een goede plaats om even te ontspannen tijdens een rondreis Sri Lanka.


In Ella heeft u vanaf de hoger gelegen hotels een fantastisch uitzicht op een kloof, de Ella Gap. Aan de rechterkant wordt de kloof begrensd door een bergrug, Ella Rock en aan de linkerkant door de heuvel Little Adam’s Peak. Ella Rock is het hoogtepunt van de omgeving. De berg kan beklommen worden, maar het is een zware tocht. Ella Rock is bekend om de grot Cave of Ravana, die in het verhaal van de Ramayana voorkomt. De vrij lichte wandeling naar Little Adam’s Peak gaat door theeplantages met uitzicht op Ella Rock. Het uitzicht vanaf de top is prachtig. Hotel 98 Acres.


DAG8: ELLA (O-D)

Vrije dag.

Ella is een pittoresk bergstadje in Sri Lanka dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en tal van activiteiten voor reizigers. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Ella:

 1. Little Adam's Peak: Dit is een populaire trektocht en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en theeplantages. Het is een relatief gemakkelijke wandeling en een geweldige plek om de zonsopgang te bekijken.

 2. Ella Rock: Een andere populaire trektocht is naar Ella Rock. Het is een meer uitdagende wandeling dan Little Adam's Peak, maar het uitzicht vanaf de top is spectaculair.

 3. Demodara Nine Arch Bridge: Deze iconische spoorbrug is een architectonisch meesterwerk en biedt een schilderachtige omgeving voor fotografie. Je kunt de treinen zien passeren terwijl je geniet van het uitzicht.

 4. Ravana Falls: Deze prachtige waterval is genoemd naar de mythische koning Ravana en is een populaire plek om te zwemmen en te ontspannen.

 5. Ella Spice Garden: Bezoek een lokale specerijentuin om meer te leren over de kruiden en specerijen die in de Sri Lankaanse keuken worden gebruikt.

 6. Ella Gap: Dit natuurlijke uitkijkpunt biedt een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de vallei en de bergen rondom Ella.

 7. Ella Jungle & Adventure: Voor avontuurlijke reizigers zijn er activiteiten zoals zip-lining, klimmen en canyoning beschikbaar.

 8. Rawana Ella Cave: Volgens de legende was dit de grot waar koning Ravana Sita, de vrouw van Lord Rama, gevangen hield. Je kunt de grot bezoeken en de geschiedenis horen.

 9. Ella Spice Garden & Cooking Class: Leer de kunst van de Sri Lankaanse keuken tijdens een kookcursus in Ella Spice Garden.

 10. Trekking en wandelen: Ella is de ideale uitvalsbasis voor wandeltochten door de omliggende heuvels en theevelden, met mogelijkheden voor langere trekkingen zoals de Ella naar Kandy-trektocht.


DAG 9: ELLA – UDAWALAWE NP of  YALA NP (O-D)

Na het ontbijt verlaat u het magische Ella en gaat u opweg naar het Udawala Np waar u olifanten kan gaan spotten.Het Udawalawe National Park is één van de meest bezochte en populairstenationale parken van het land. Het park ligt in het zuiden van Sri Lanka tegen de bergen van de Horton Plains. WaarYala National Parkof Bundale National Park uitblinken in natuurlijk schoon is het in Udawalawe National Park vooral het spotten van(Aziatische) olifantenwaar mensen voor komen.

Aan het begin van het park kan je fruit kopen om de olifanten mee te voeren. Doe dit niet. Het zijn wilde dieren die niet afhankelijk mogen worden vanmenselijk voeren.

Het grootste gedeelte van het Udawalawe Np ligt in dedroge zone. Dit betekent dat je veel uitgestrekte gebieden vindt met gras en dode bomen die olifanten hebben gebruikt om te krabben. Hierdoor heeft het park een nogal saaie uitstraling in het droge seizoen. Wanneer het echter gaat regenen veranderd de droge vlakte in eenmagische omgevingmet tijdelijke lagunes en prachtige groene vlaktes.


U kan hier slapen of doorrijden naar Yala wat wij doen tijdens deze reis, maar u kiest zelf.


Het Yala National Park is het 2de grootste en meest bezochte natuurreservaat van Sri Lanka. In het Yala Np is een safari per jeep of landrover onvergetelijk. In Yala Np vindt u de grootste concentratie van luipaarden ter wereld. Er zijn 44 verschillende zoogdieren, waaronder olifanten, jakhalzen, waterbuffels, lippenberen, makaken, krokodillen, viskatten en honderden soorten vogels. In het Yala Np tref je vooral lage begroeiing aan en overal zijn kleine drinkpoeltjes waar dieren zich verzamelen, dus u kan er makkelijk dieren spotten. De rode zandwegen met op de achtergrond grijze rotsen en groene begroeiing vormen een mooi decor. Een bezoek aan het Yala Np is dan ook een must. Hotel Cinnamon Wild


DAG 10: YALA - TANGALLE (O-D)

Deze ochtend kan u een jeepsafari in het Yala National Park maken. Dit is één van de grootste nationale parken en kent een grote populatie olifanten, luipaarden, beren en krokodillen. Het park heeft de laatste jaren veel publiciteit gekregen door de luipaard onderzoeken van National Geographic en Discovery TV. Deze onderzoeken gaven aan dat Yala de hoogste concentratie luipaarden per vierkante kilometer heeft, ter wereld. Tijdens uw safari gaat u dan natuurlijk ook op zoek naar deze schuwe dieren, maar een garantie kunnen we u uiteraard niet geven. Wel zal u veel ander wild zien en de vele zout- & zoetwatermeren zijn een broedplek voor vele exotische vogels. De safari in dit park draait voornamelijk op het spotten van het luipaard en de zwarte lipbeer.


Let op: Yala NP is dicht in de maand september! Maar geen nood u kan een bezoek brengen aan het Bundala National Park, dat naast Yala NP ligt. Bundala NP is weer een oogverblindend natuurgebied: een lange kuststrook bestaande uit kreken, rivieren, mangrovebos en grasland. Dit is het perfecte leefklimaat voor vele vogelsoorten als griel, flamingo, franjepoot en zwarthals ooievaar, het park telt 200 verschillende vogelsoorten. Op de zandbanken langs de kreken liggen vaak moeraskrokodillen te zonnen. Aapjes slingeren rond uw jeep heen en weer, dit levert een prachtig schouwspel op. Het is één van de mooiste parken van Sri Lanka. Zo kan u er ook verschillende zeeschildpadden bekijken van een hoger gelegen rots, samen met een prachtig zeezicht.

Een boeiende ervaring voor de echte vogel- en natuurliefhebber!Extra bijzonder aan Bundala National Park is dat dit het enige park in Sri Lanka is waar de zoutwaterkrokodil aanwezig is


U kan de tempel van Kataragama gaan bezoeken waar u één van de 3 dagelijkse ceremonies kan bijwonen. De tempel van Skanda. Dit is voor de hindoes de heiligste plaats van Sri Lanka. Het tempelcomplex is gelegen aan de heilige rivier Menik Ganga. Gelovigen baden in de rivier of waden erdoorheen. Het tempelcomplex bestaat uit de eenvoudige tempel van Skanda, Maha Devalla, en is omringd door kleinere tempels. De oorsprong van dit heiligdom is nog steeds gehuld in een waar mysterie. Vooral tijdens de zogenoemde poya-dagen reizen met gemak duizenden gelovigen naar Kataragama.


In de namiddag komt u toe bij uw hotel, waar u de rest van de dag kan vertoeven. Hotel Palm Paradise Beach Cabanas Tangalle


DAG 11- 12 : TANGALLE (O-D)

Tangalle is niet alleen een ideale plek om te relaxen aan het strand. U hebt er ook een lagune met mangroven en in het binnenland bij Tangalle bevinden zich de Mulgirigala rotstempels. U kunt vandaag gaan kayakken in de lagune en zelf op expeditie gaan in het waterwegennetwerk tussen de mangroven. Daarna nodigen de rotstempels u uit voor een bezoek. De tempels zult u ongetwijfeld doen denken aan een film als Jungle Book. De tempels stegen hoog boven het bladerdak van de bomen uit en wanneer u naar boven bent gewandeld, heeft udan ook een schitterend uitzicht over het omliggende landschap.


Tangalle, gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, is een prachtige badplaats met adembenemende stranden en enkele interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in en rond Tangalle:

 1. Tangalle Beach: Het belangrijkste hoogtepunt van Tangalle is natuurlijk het prachtige strand. Geniet van zon, zee en zand op de uitgestrekte, gouden zandstranden, waar je kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen.

 2. Goyambokka Beach: Dit strand ligt iets ten westen van Tangalle Beach en is minder druk. Het is een geweldige plek om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

 3. Mulkirigala Raja Maha Vihara: Deze historische boeddhistische tempel bevindt zich op een rotsachtige heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Het heeft verschillende grottempels en kleurrijke muurschilderingen.

 4. Hoo-maniya Blow Hole: Dit natuurverschijnsel bevindt zich aan de kust en spuit water omhoog door een ondergrondse grot. Het is een fascinerend gezicht en een populaire plek om te bezoeken.

 5. Turtle Watching: In de buurt van Tangalle zijn enkele stranden waar je getuige kunt zijn van het leggen van eieren door zeeschildpadden. Dit gebeurt meestal 's nachts, en er zijn georganiseerde tochten om dit natuurlijke wonder te ervaren.

 6. Rekawa Lagoon: Deze lagune is een belangrijk wetland-ecosysteem en een geweldige plek voor vogelspotten. Je kunt er ook boottochten maken en genieten van het rustige landschap.

 7. Weherahena Boeddha-tempel: Deze boeddhistische tempel staat bekend om zijn indrukwekkende beeldhouwwerken en het feit dat het de grootste liggende Boeddhabeeld in Sri Lanka herbergt.

 8. Kalametiya Bird Sanctuary: Dit vogelreservaat ligt op korte afstand van Tangalle en biedt een verscheidenheid aan vogelsoorten en andere dieren in het wild. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers.

 9. Surfen: Tangalle en de nabijgelegen stranden zijn geschikt om te surfen, vooral tijdens bepaalde seizoenen. Je kunt surflessen nemen of je eigen uitrusting meenemen.

 10. Lokale markten: Bezoek de lokale markten in Tangalle om verse producten, zeevruchten en ambachtelijke souvenirs te kopen.


Dag 13: TANGALLE - SINHARAJA RF (O-D)

U reist vandaag naar het Sinharaja regenwoud. Een dicht regenwoud ten zuiden van het Peak Wilderness Sanctuary. Rust goed uit, want morgen gaat u met een gids een trekking maken door het regenwoud. U overnacht in de Deniyaya The Rainforest Ecolodge.


De reis van Tangalle naar het Sinharaja-regenwoud in Sri Lanka voert je door verschillende dorpen en landschappen:

 1. Deniyaya: Dit is een van de grotere plaatsen op de route en fungeert vaak als toegangspoort tot het Sinharaja-regenwoud. Deniyaya is omgeven door weelderig groen en theeplantages.

 2. Matara: Matara is een grotere stad aan de kust en kan een tussenstop zijn op weg naar Sinharaja. Het heeft enkele historische bezienswaardigheden, waaronder het oude Nederlandse fort.

 3. Godakawela: Dit dorp ligt aan de rand van het Sinharaja-regenwoud en kan een handige plek zijn om te stoppen voordat je verder gaat naar het regenwoud.

 4. Rakwana: Dit dorp is ook dicht bij het Sinharaja-regenwoud gelegen en fungeert als een toegangspoort tot het regenwoud.

 5. Kolonne: Kolonne is een klein en schilderachtig dorpje dat je kunt tegenkomen op de route. Het heeft een rustige uitstraling en biedt een kijkje in het landelijke Sri Lankaanse leven.

 6. Kalawana: Dit dorp ligt dicht bij het regenwoud en is een goede uitvalsbasis voor verkenningstochten in het Sinharaja-regenwoud.


DAG 14-15: SINHARAJA RAINFOREST (O-D)

U trekt met een gids het regenwoud in dat ook op de werelderfgoedlijst staat. De gids vertelt u alles over de dieren, planten en sporen die u onderweg tegenkomt. Deze kunnen bijvoorbeeld van de apen of herten zijn die hier leven. Neem tijdens de trekking ook vooral uw camera mee, want dit wil u vastleggen!

Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden en activiteiten in het Sinharaja-regenwoud:

 1. Biodiversiteit: Sinharaja staat bekend om zijn ongelooflijke biodiversiteit. Het herbergt talloze planten- en diersoorten, waarvan er veel endemisch zijn, wat betekent dat ze nergens anders ter wereld voorkomen. Je kunt vogels, vlinders, reptielen, amfibieën en zoogdieren tegenkomen tijdens je bezoek.

 2. Wandelen en trektochten: Verken de verschillende wandelpaden en trektochten die door het regenwoud lopen. Populaire routes zijn het Sinharaja Forest Reserve Main Trail en Moulawella Trail. Begeleide wandelingen zijn beschikbaar en zijn een geweldige manier om meer te leren over de flora en fauna.

 3. Watervallen: Binnen het regenwoud vind je verschillende prachtige watervallen. Sommige van de meest bezochte watervallen zijn Lankagama, Sathmala Ella en Sinhagala Ella. Deze watervallen bieden verkoeling en zijn pittoreske plekken om te picknicken.

 4. Endemische planten: Bewonder de diverse flora van Sinharaja, inclusief zeldzame en endemische planten. Je kunt indrukwekkende boomsoorten, varens, orchideeën en medicinale planten zien.

 5. Vogels spotten: Sinharaja is een paradijs voor vogelliefhebbers. Met meer dan 200 vogelsoorten, waaronder de bedreigde Sri Lankaanse blauwe gaai en de endemische roodsnavelkoekoek, is dit een geweldige plek voor ornithologie.

 6. Amfibieën en reptielen: Het regenwoud herbergt een verscheidenheid aan amfibieën en reptielen, waaronder kleurrijke kikkers en slangen. Het is een geweldige plek om deze fascinerende dieren te observeren.

 7. Inheemse gemeenschappen: In de nabijheid van Sinharaja kun je enkele inheemse gemeenschappen bezoeken, zoals de Vedda-bevolking, om meer te leren over hun levensstijl en cultuur.

 8. Botanische tuinen: Bezoek de Sinharaja Forest Reserve Information Center en de botanische tuinen in de buurt om meer te leren over de flora en fauna van het gebied.


DAG 16: SINHARAJA RAINFOREST - NEGOMBO (O-D)

Negombo, hier sluiten we deze fantastische vakantie af. Negombo, is een bruisende kustplaats die bekend staat om zijn stranden, vismarkt en historische bezienswaardigheden. Hier zijn enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Negombo:

 1. Negombo Beach: Geniet van de gouden zandstranden van Negombo, waar je kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen. Het is een populaire plek voor strandgangers.

 2. St. Mary's Church: Deze historische katholieke kerk, ook wel de "Negombo-fortkerk" genoemd, is een opvallende bezienswaardigheid met zijn imposante architectuur en levendige interieur.

 3. Dutch Canal: Verken de pittoreske Dutch Canal, een overblijfsel uit de koloniale tijd, met een boottocht. Het biedt een rustige omgeving omringd door groen.

 4. Fish Market: De vismarkt van Negombo is een bruisende plek waar je 's ochtends vroeg kunt zien hoe vissers hun vangst binnenhalen. Het is ook een geweldige plek om verse vis te kopen en lokale zeevruchten te proeven.

 5. Hamilton Canal: Deze kanaalroute is ideaal voor boottochten en fietstochten langs de groene oevers en pittoreske dorpjes.

 6. Angurukaramulla Temple: Deze boeddhistische tempel is beroemd vanwege zijn enorme beeld van een liggende Boeddha en kleurrijke muurschilderingen.

 7. Negombo Lagoon: De lagune van Negombo is een belangrijk wetland-ecosysteem en een hotspot voor vogelspotten. Het biedt de mogelijkheid om verschillende vogelsoorten en andere dieren in het wild te observeren.

 8. Muthurajawela Marsh: Dit moerasgebied ligt net buiten Negombo en is een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Het herbergt een verscheidenheid aan vogels en dieren in het wild.

 9. Boottochten: Huur een boot of neem deel aan georganiseerde boottochten om de kanalen en lagunes van Negombo te verkennen. Sommige tochten bieden mogelijkheden om te vissen en te genieten van zonsondergangcruises.

 10. Winkelen: Bezoek de lokale markten en winkels in Negombo om souvenirs, handwerk en lokale producten te kopen.

 11. Strandactiviteiten: Naast zwemmen en zonnebaden kun je in Negombo ook watersporten zoals kitesurfen en windsurfen beoefenen.


DAG 17: Colombo - Brussel / Amsterdam / Dusseldorf / Parijs 

Uw gids voert u naar de luchthaven en neemt hier afscheid van jullie , einde van een prachtige natuurreis vol mooie en leuke herinneringen.


DAG 18: Thuiskomst

Deze reis boekt U vanaf 1.350 euro pp in 3*hotels


Inbegrepen tijdens uw Sri Lanka reis:

- Accommodatie op basis van ontbijt en diner

- Privé transport in een a/c luxe auto met Engelstalige chauffeur/gids

- Lokale service en assistentie

- Alle transferten zoals vernoemd en omschreven

- Garantiefondsreizen bijdrage

-Negombo city tour

-Kandy city tour

-Spice Garden Matale

-Tea factory and plantation

-Nine arch bridge

-Little Adams peak en Ella Rock

-Rawana waterdall

-Galle fort


Niet inbegrepen :

- ETA-formulier (Electronic Travel Authorization)

- Lunch gedurende de tour (tenzij anders vermeld)

- Nederlandstalige gids

- Persoonlijke uitgaven, drank, fooien,....

- Internationale vluchten

- Annulatie en bijstandsverzekering

Inkomgelden bij excursies / safari prijzen pp:

-Pinnawala elephant orphanage - usd 10 pp

-Sigiriya rock fortress -usd 30 pp

-Polonnaruwa old city - usd 25 pp

-Anuradhapura old city - usd 25 pp

-Dambulla temple - usd 10 pp

-Hiriwaduna local village - usd 10 pp

-Minneriya / Kaudualla jeep safari - usd 50 pp

-Whale/Dolphin watching Trincomalee - usd 50 pp

-Kandy temple - usd 10

-Kandyan dance - usd 10

-Horton plains national park - usd 50 pp

-Yala Jeep safari - usd 50 pp

-Udawalawe jeep safari - usd 50 pp

-Turtle farm - usd 5 pp

-Maduganga river safari - usd 15 pp